Onafhankelijk makelaarskantoor voor Particulieren en Bedrijven.
Sandaal GoudGioseppo Celin 31848 Sandalen lJcK1F

Wat doen bij conflict met reisorganisator ?

Sandaal GoudGioseppo Celin 31848 Sandalen lJcK1F
Jp GreenFashionElvy Jp Jp Schoudertassen GreenFashionElvy Cognac GreenFashionElvy Cognac Cognac Schoudertassen fYbgy76
Sandaal GoudGioseppo Celin 31848 Sandalen lJcK1F

Welke procedure moet je volgen om een compensatie te krijgen van de reisorganisator?

Wool BackpackPrada Gray Drawstring Tassen Vintage XiTkwOPZu

Je kunt je rechtsbijstandsverzekeraar vragen compensatie te eisen van de reisorganisator of je kunt zelf een klacht indienen via het Europese formulier (EU261).

Om geldig een klacht te kunnen indienen, moet je de bewijsstukken van je schade bewaren. Dit zijn de vliegtickets van de vertraagde of geannuleerde vlucht en eventueel het ticket en betalingsbewijs van de vervangende vlucht.

Bewaar ook het bericht van de reisorganisator waarmee deze je informeerde dat je vlucht vertraagd of geannuleerd was. Heb je zo geen bericht ontvangen, maak dan eventueel een foto van het bord met de vluchtinformatie.

Naast de terugbetaling van de tickets, heb je volgens Verordening (EG) nr. 261/2004 van he Europees Parlement en van de Raad van 11 februari 2004, ook recht op een compensatie per passagier.

Om deze te bepalen, berekent u het aantal kilometer tussen de luchthaven van vertrek en de luchthaven van bestemming.

Het bedrag van de compensatie bedraagt 250 euro voor een vlucht van 1500 km of minder,

400 euro voor vluchten van meer dan 1500 km binnen de Europese Unie en voor andere vluchten tussen 1500 en 3500 km en 600 euro voor alle andere vluchten.

Deze compensatie kan worden verlaagd met 50 % als een andere vlucht werd aangeboden en afhankelijk van het aantal uren dat is verstreken na het geplande aankomstuur van de oorspronkelijke vlucht.

Naargelang van het aantal uur vertraging heb je ook recht op maaltijden en verfrissingen ter plaatse tijdens de wachttijd, hotelaccommodatie als noodzakelijk en vervoer tussen de luchthaven en de plaats van de accommodatie. Je hebt ook recht op twee gratis telefoongesprekken.

 

bron : Euromex

Sandaal GoudGioseppo Celin 31848 Sandalen lJcK1F
Of Schooltassen Rugzakken out blauwEastpak Office R5j4qc3AL

www.fibam.com maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.