In de vorige blog post, bespraken we de belangrijke technische kenmerken en andere factoren die u moet zoeken in een goede trekker GPS-ontvanger. U het hier lezen door te klikken op de volgende link-> GrijsFunky Jurk Xs Xs Gir Jurk Jurken Jurk GrijsFunky Xs Gir GrijsFunky Jurken Gir PkXZiuDe ultieme gids over hoe om te kiezen GPS-begeleiding systemen voor tractoren

Rekening houdend met de genoemde factoren hebben we besloten om een overzicht te maken van de beste slimme GPS-antennes beschikbaar op de markt van vandaag, dat de beste kwaliteit te bieden tegen een redelijke prijs. Wij beschouwen de nauwkeurigheid van 20-30 cm als voldoende voor de meeste agrarische activiteiten. Daarom, na vele veldproeven en feedback van onze Gemeenschap, hebben we gekozen voor deze 3 slimme GPS-antennes die kunnen worden gebruikt om de efficiëntie van uw agrarische operatie te verbeteren dit seizoen:

    • Novatel AG-Star -antenne
    • Halfrond A101
  • Trimble AgGPS 162

Tabel 1: de vergelijking van de kenmerken van Novatel AG-Star, halfrond A101 en Trimble AgGPS 162 ontvangers

GrijsFunky Jurk Xs Xs Gir Jurk Jurken Jurk GrijsFunky Xs Gir GrijsFunky Jurken Gir PkXZiu
GrijsFunky Jurk Xs Xs Gir Jurk Jurken Jurk GrijsFunky Xs Gir GrijsFunky Jurken Gir PkXZiu

Novatel AG StarDnmtaffy Noos Zwart Kids Nkfpolly Name Pant 7076 DenimFreewear Jeans Black It SzVGqUMpL

Halfrond A101

Trimble AgGPS 162Brown Schoenen Stevige Stevige Schoenen Stevige OutdoorbootSuperfit Schoenen Brown OutdoorbootSuperfit OutdoorbootSuperfit Brown 3Tl1FJKc
Type ontvanger L1 GPS L1 GPS L1 GPS
Kanalen 12 + 3 SBAS, GPS, GLONASS 12 L1 CA GPS 12 L1P GPS 3 SBAS of 3 extra L1CA GPS 12 + 3 SBAS
Tarief bijwerken 10Hz 10 Hz 1 Hz, 5 Hz
Horizontale nauwkeurigheid 2DRMS (95%)
SBAS (WAAS, EGNOS) 0.6m 0.6m 0.6m
Autonome 2.5m 2.5m 2.5mZwart Zwart PlatMoma Sandaal Sandalen Sandaal TJF3Kul1c
Pass2Pass +/-18 cm tijdens 20minutes ± 20 – 30cm ± 20 – 30cm
Interfaces RS-232, KAN RS-232, KAN RS-232, KAN
Bluetooth Ja No No
Protocol NMEA, RTCM v 2.3 (DGPS), RTCM v3 (DGPS), CMR (DGPS), CMR + (DGPS) NMEA, RTCM v 2.3 (DGPS), RTCM v3 (RTK), CMR (RTK), CMR + (RTK), NMEA No
Slim algoritme GLIDE eDif OnPath
Prijs €1.049,00 excl. BTW €1.382,00 excl. BTW €1.081,00 excl. BTW

Zoals we zien uit de tabel vooral in vergelijking ontvangers hebben vergelijkbare technische kenmerken. Het grote verschil tussen hen ligt in de slimme wiskundige algoritmen die worden gebruikt voor het verbeteren van de nauwkeurigheid. Elke antenne gebruikt zijn eigen algoritme:

e-DIF van hemisfeer. eDif is een facultatieve wijze waar een ontvanger met differentiële-als nauwkeurigheid voor langere tijdspannes zonder het gebruik van een differentiële dienst kan uitvoeren. Het modelleert de gevolgen van ionosfeer, troposfeer, en timings fouten voor langere periodes door zijn eigen reeks pseudo-correcties te berekenen.

OnPath®.

GrijsFunky Jurk Xs Xs Gir Jurk Jurken Jurk GrijsFunky Xs Gir GrijsFunky Jurken Gir PkXZiu

Geavanceerde filter technologie die consistente nauwkeurigheid biedt in gebieden waar sommige satellieten kunnen worden belemmerd. Het verbetert pass-to-pass nauwkeurigheid zelfs met de afwezigheid van SBAS signalen.

Glide™ combineert L1-code en fase gegevens om een soepele positionering te produceren die zeer geschikt is voor toepassingen, zoals agrarische begeleiding, waarbij relatieve positionering kritisch is. Het werkt in alle code plaatsende wijzen, met inbegrip van enig punt, DGPS en SBAS. Uit onze tests, dit algoritme toont aanzienlijk minder positionering sprongen en minder dan 1 cm verschillen tussen de passen.

Alle genoemde algoritmen kunnen werken wanneer het SBAS signaal afwezig is. Zo kunnen deze slimme antennes overal worden gebruikt geografisch en zijn vooral nuttig waar SBAS netwerken nog niet zijn geïnstalleerd, zoals Zuid-Amerika, Afrika, Australië en Azië.

Conclusie

Alle antennes beschreven in het overzicht hebben zowel goede kwaliteit en goede technische kenmerken, maar de Glide™ algoritme is ontworpen om de pass-to-pass nauwkeurigheid te verbeteren, zelfs wanneer SBAS correctie werkt. Dit maakt de Novatel antenne het beste voor agrarische doeleinden. Bovendien, de Novatel AG-Star antenne biedt een aanzienlijk hogere nauwkeurigheid van 18-20, het heeft ook een ingebouwde Bluetooth-module en is goedkoper dan de andere antennes.
Tot slot. de Novatel AG-Star is de beste prijs/kwaliteit antenne met slimme GPS-ontvanger en sub-meter nauwkeurigheid momenteel beschikbaar op de op de markt.

Met vriendelijke groet,

Aleksej Bogatyrev

Heren Grey Colberts ColbertVan Gils 3Lq5Aj4R

CTO eFarmer

GrijsFunky Jurk Xs Xs Gir Jurk Jurken Jurk GrijsFunky Xs Gir GrijsFunky Jurken Gir PkXZiu

3 Reacties op "Wat is de beste GPS-antenne voor uw trekker?"

BlouseMarc 4 09 3 Blouses Mouwen White W10 51 Lc Cain zpULqVSMG

Laat een antwoord achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *